Muren Afwerken

Nu 15% extra korting op Nieuwbouwwoningen in de winter

Muren kunnen op veel manieren worden afgewerkt. Latex, structuurverf en behangen zijn de meest gebruikte opties.

Latex
Afhankelijk van de situatie en in overleg met de klant wordt een bepaald type latex gebruikt; bijvoorbeeld een zijdeglanslatex die schrobvast is zeer goed afwasbaar, in situaties waar de muren wat meer te leiden hebben zoals bijvoorbeeld scholen. In de meeste andere situaties is een wat voordeligere muurverf ook geschikt. De meeste latex wordt opgebracht met een roller. Dit geeft altijd een lichte structuur.
Ook een mogelijkheid is het spuiten van de latex. Dit gaat echter alleen voor wat grotere opdrachten, niet voor 1 kamertje op zich. De muren moeten zeer glad zijn als de latex wordt gespoten. Met de roller kun je nog het een en ander camoufleren omdat de opgebrachte latex ietje structuur heeft. Bij latex spuiten is de afwerklaag superglad. Je kunt het vergelijken met het lakspuiten van een auto; de motorkap moet superglad zijn, anders blijf je dat zien, ook als er verf op zit. Hetzelfde geldt voor latex spuiten. De voorbereiding van de muren is daarom heel belangrijk.

Nieuw gestucte muur Nieuw gelatexte muur

Behangen
Behangen kan met glasvezelbehang, vinylbehang en Smartpaper. Dit is ook een optie voor muurafwerking. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in diverse verschillende structuren en kwaliteiten, dus ook prijsklassen. Vliesbehang is ook gemaakt van glasweefsel, maar geheel glad. Het wordt veel gebruikt op oude wanden en plafonds. Alle glasweefselbehang wordt overgeschilderd met latex, in alle denkbare kleuren.
Smartpaper is een behangsoort op basis van glasvezel. Dit maakt het behang sterk. Dit behang is verkrijgbaar in veel kleuren en designs, zowel klassiek als trendy. Kijk voor een impressie op de site van Eijffinger.
Vinylbehang is ook te krijgen in veel kleuren en kwaliteiten.


Stucwerk
Stucwerk kan worden geleverd in 3 kwaliteiten, behangklaar, sausklaar en spuitklaar. Bij behangklaar stucwerk zie je hier en daar nog een gaatje of streepje. Dat maakt niet uit, want er komt toch behang overheen. Belangrijk is wel dat de stuclaag haaks is en niet golft. Bij sausklaar stucwerk is de kwaliteit heel goed, zodat er zo met latex overheen kan worden gegaan.
Spuitklaat stucwerk is nagenoeg perfect. Indien nodig loopt de stucadoor de wanden na de voorstrijk nog een keertje na.


Vraagt u gerust een geheel vrijblijvende offerte aan bij de Binnenschilder voor uw muurafwerking, voor latexen, stucwerk, behangen etc.. We overleggen graag met u over de mogelijkheden.